07-16-2009, 11:37 AM
|
 |
Administrator
|
|
Data Anėtarėsimit: Jul 2009
Postimet: 615
|
|
Mooger Fooger pretendojnė horizonte tė reja muzikore
Mooger Fooger pretendojnė horizonte tė reja muzikore

MUZIKANTE TE NJOHUR, TANI PJESE E NJE GRUPI TE RI
U pajtova me gjithė qejf tė jam pjesė e kėtij proekti, jo vetėm pėr shkak se kėta njerėz i njoh dhe kam admiruar muzikėn e tyre vite me rradhė, por edhe pėr shkak se mendoj se bėhet fjalė pėr njė stil i cili i fle vokalit tim, e ėshtė diēka krejt ndryshe nga ajo qė e punoj me The Patients.-thotė muzicienti, Petrit Saraēini.
Shkup, Grupi i ri Mooger Fooger sipas anėtarėve tė kėtij grupi, ėshtė njė tentativė e disa muzikantėve tė njohur nga Maqedonia pėr t'i zbuluarpublikut horizonte tė reja muzikore. Autorė tė muzikės janė Sead Hadziē nga Last Expedition dhe ish-kitaristi i po kėtij grupi Ogneni. Anėtarė tė kėtij grupi janė Petrit Saraēini, kitaristi i mirėnjohur Toni Miēeviē (ex DNO, Ėomen Haters),bateristi i Blla-Blla-Blla Dimitar Petrov, Antonio Dojēinovski nė bas kitarė dhe muzikantė tė tjerė. Sa i pėrket bashkėpunimit tė Petrit Saraēinit me grupin Mooger Fooger ai tha se me kėnaqėsi ju ėshtė pėrgjegjur ftesės sė Sead Hadziēit.
U pajtova me gjithė qejf tė jam pjesė e kėtij proekti, jo vetėm pėr shkak se kėta njerėz i njoh dhe kam admiruar muzikėn e tyre vite me rradhė, por edhe pėr shkak se mendoj se bėhet fjalė pėr njė stil i cili i fle vokalit tim, e ėshtė diēka krejt ndryshe nga ajo qė e punoj me The Patients.-thotė pėr kėngėtari, Petrit Saraēini.
Atė tani mė publiku e njeh si vokal i grupit Amon Mra & The Patients, pėr tė cilin grup thotė se akoma funksionon dhe krijon. Paraqitja e fundit e tyre ka qenė nėin-memoriam koncertin pėr gazetarin Daniell Mihajllovski qė ėshtė organizuar nė klubin e Life Radios.
Ndoshta intensiteti i punės sė grupit ėshtė zvogėluar pėr shkak se jemi shumė tė zėnė me punė tjera, mirėpo ėshtė larg asaj se kemi pushuar sėekzistuari.- thotė Saraēini.
Petrit Saraēini tanimė disa vite punon si redaktor nė Life Radio e cila edhe mė tej vazhdon me promovimin e kulturės sė vėrtetė nė Shkup. Sipas hulumtimeve mė tė reja, kjo radio rradhitet mes radiove mė tė dėgjuara nė Maqedoni.
Siē e dini, Life Radio vazhdon me politikėn redaktuese e cila injoron politikėn ditore dhe nxjerr nė pah tė gjitha ngjarjet qė kanė karakter pozitiv, e qė pėr shkak tė idiotizmeve qe po na ndodhin nuk zėnė vend nėpėr mediat e shkruara dheelektronike.-thotė Petrit Saraēini.
Atė zakonisht e nervozojnė politikanėt, njerėzit agresivė, "revolveristėt" e mėhallave, kopukėt e ndryshėm qė zaptojnė ekranet, kulturofaget dhe kolltukofilet, mė nervozojnė shumė gjėra...del puna se jam tip shumėnervoz..apo jo ?!?. Ndėrkaq mes gjėrave qė e disponojnė pėrmend koncertet, vashat e bukura, vera e cila po troket nė dyert tona, rock-n-rolli, kolegu i tij Pece etj. Pra nuk ėshtė edhe aq keq. Ka edhe mė keq. Nė Irak, p.sh.-
|